Selvom udtrykket Hallyu eller Korean Wave allerede var blevet brugt i Kina i 1999 for at nævne den stigende popularitet af koreansk popmusik og dramaer, nåede Hallyu først Japan i 2003.

'Winter Sonata' var den første kdrama, der blev vist i Japan, og den udløste en dille for alt det koreanske, som ikke har lagt sig. Dramaet varmede op på forholdet mellem de to lande og inspirerede japanske turister til at besøge koreanske dramafilmsteder. Det udløste modetrends og ændrede social adfærd. Japans besættelse af historien var så altopslugende, at den fik tilnavnet 'Vintersonatefeber'.

'Winter Sonata' er anden del af sæsonens 'Endless Love'-serie instrueret af Yoon Seok Ho. Det er en historie om tabte minder, tabt kærlighed og nye chancer.I 'Winter Sonata' er Kang Joon Sang, spillet af Bae Yong Joon, den indadvendte søn af en berømt musiker, der flytter til landet. Hans mor hævder, at hans far er død, men Joon Sang tror ikke på hende. Han tror, ​​at hans mor har adskilt dem og hader hende for det. Som et resultat tror han på, at ingen elsker ham. En dag i bussen falder hans klassekammerat Jeong Yoo Jin, spillet af Choi Ji Woo, i søvn på hans skulder, og han indser, at han elsker hende. Men deres kærlighed kan ikke komme meget længere, da han kommer ud for en ulykke og ikke kan huske noget fra før det skete.

Joon Sangs mor ser hans hukommelsestab som en mulighed. Hun tager Joon Sang med til en psykolog, som hun håber kan hjælpe ham med at slette hans ulykkelige barndom. Da han giver hende skylden for sin ulykke, er hans mor sikker på, at hvis han sletter disse minder, vil han elske hende. Han og hans mor starter et nyt liv i Amerika, under nye identiteter. Alle tror, ​​han døde, og han kan ikke huske noget af sit liv i Korea. Ti år senere vender han tilbage som prisvindende arkitekt. Da han ser Yoo Jin på gaden, bryder hun sin forlovelse.

Bae Yong Joon og Choi Ji Woo blev internationale stjerner på grund af deres optræden i dette klassiske drama, som siden er blevet tilpasset til en anime-historie og en scenemusical.

Showet var så populært, at den japanske premierminister Junichiro Koizumi sagde 'Bae Yong Joon er mere populær end jeg er i Japan.'

Så hvad var så stærkt ved denne historie? Det er en god kdrama-historie, bestemt værd at se, med masser af plot-drejninger og tårer over romantisk kærlighed, men det var også Japans første.