Nøglen til afsnit 11 af ' Legenden om det blå hav ' lytter. Joon-jae kan høre Cheongs havfruestemme, selvom hun ikke er klar over, at han kan, hvilket fører til mange indsigter fra hans side. Han begynder virkelig at lytte til, hvad hun taler og er opmærksom på, hvad hun gør for virkelig at være der for hende. Det kan være overdrevet, men det tillader det Lee Min-ho at være latterligt yndig.

At lytte gælder også for Ma Dae-yeong, morderen, som også har en forbindelse til fortiden. Han er følsom over for sine drømme om sin tidligere inkarnation og de mennesker i dem, der ligner Joon-jae og Cheong bemærkelsesværdigt. Hvor kommunikationen slutter er mellem Joon-jae og hans bror Ji-hyeon. De taler og kommer ingen vegne. Der er så meget for de to at finde ud af, så meget konflikt og løsning at få, men dramaet virker alt for bekymret over romantiske aspekter af plottet. Mens du ser Lee Min-ho fawn over Jeon Ji-hyeon er dejligt, mindre af det ville give plads til mere presserende problemer som Cheongs faldende helbred, Ji-hyeons mors forgiftning af sin adoptivfar og de farer, som Dae-yeong udgør.Det, der er stærkt ved denne episode, er især, at vi så Joon-jae aktivt ændre sig selv og gå ud af hans måde, ikke kun for at hjælpe Cheong, men Cheongs unge ven Yoo-na. Han begynder langsomt at rette sine skæve veje ud. Han giver af sig selv for at forbedre andres liv. Omend disse mennesker er kvinden, han elsker, og hendes ven, men det er en begyndelse. Han foregiver at være familie for Yoo-na og skaber forhold, han ikke havde kendt i lang tid. Dette vil helt sikkert give ham smag for mere af den varme, som familien giver.

En sort måne blev kun nævnt i begyndelsen af ​​episoden, og det indikerede noget ildevarslende. Det mærkelige var, at den ildevarslende følelse ikke varede hele vejen igennem og først vendte tilbage til sidst. Det manifesterede sig i Joon-jaes arrestation, som helt sikkert vil ødelægge de romantiske værker og måske udløse flere helbredsproblemer for Cheong.

En anden mærkelig ting ved episoden var, at der var flashbacks til Joseon-dagene, men der sker ingen reel handling. Joseon-historien er hurtig og stærk, og dens fravær kunne mærkes skarpt. Bortset fra det, så glæder jeg mig til at komme ind i konfliktens kerne i dramaet. Jeg vil gerne se, hvad Dae-yeong planlægger at gøre med sine visioner, og hvordan Joon-jae vil undslippe sine håndjern. Jeg vil se, hvordan havfruens hjerte har det med tiden, og om Joon-jaes far vil overleve langsom forgiftning. Må disse blive afsløret i morgen!

Kilde: HanCinema